Mobilabonnemang

Dela

De stora mobiloperatörerna på marknader erbjuder många olika sorters av mobilabonnemang till dig som inte är helt övertygad att du vill ha ett kontantkort. För att kunna konkurrera med varandra måste de hålla ner priserna så du som kund blir intresserad av just deras abonnemang. Ett vanligt sätt att locka kunder är med att erbjuda de senaste mobilmodellerna till förmånliga priser.

Fördelar & nackdelar med mobilabonnemang

Som med mycket annat finns det både bra och dåliga saker med att teckna ett abonnemang. Fördel brukar vara att man få en ny mobil på köpet eller till en lägre månadskostnad. Har man inte under olika omständigheter råd att köpa en ny mobil direkt för hela priset ger abonnemang chansen till att få de nyaste modellerna på marknaden men man slipper betala hela summan direkt.

Telefonen blir dock låst till operatören man väljer att använda sig av. Mobilen brukar efter ett år kunna låsas upp emot att en summa betalas, men har abonnemanget inte gått ut när du låser upp mobilen måste du fortfarande betala av det varje månad eller i en klumpsumma av det resterande beloppet.

Olika sorters abonnemang

Som sagt finns det olika sorters abonnemang beroende på vad man som kund är ute efter. Vissa människor använder sina telefoner jämt på jobbet och ringer antagligen mycket varje dag. För dessa personen är det viktigt att hitta ett abonnemang som erbjuder antingen lågt minutpris eller antal gratisminuter varje månad. Samma sak gäller för den som sms:ar eller surfar mycket. Många abonnemang ger fördelar om den man ringer till eller sms har samma operatör.

Viktigt att tänka på när man tecknar ett mobilabonnemang är att veta de olika priserna för sms/mms och surf. Har man inte en helt fast kostnad på allt i abonnemanget så kan det bli dyrt när månaden är slut. Ibland ingår bara en viss del minuter, sms och MB vilket gör att räkningen kan springa iväg om man inte har koll på de rörliga priserna som vissa abonnemang kan ha.