Mobilabonnemang

Dela

De stora mobiloperatörerna på marknader erbjuder många olika sorters mobilabonnemang till dig som inte är helt övertygad att du vill ha ett kontantkort. För att kunna konkurrera med varandra måste de hålla ner priserna så du som kund blir intresserad av just deras abonnemang. Ett vanligt sätt att locka kunder är med att erbjuda de senaste mobilmodellerna till förmånliga priser eller att ge en ordentlig mängd data som den som tecknar ett abonnemang får starta med.

Fördelar & nackdelar med mobilabonnemang

Som med mycket annat finns det både bra och dåliga saker med att teckna ett abonnemang. Fördel brukar vara att man få en ny mobil på köpet eller till en lägre månadskostnad. Har man inte under olika omständigheter råd att köpa en ny mobil direkt för hela priset ger abonnemang chansen till att få de nyaste modellerna på marknaden men man slipper betala hela summan direkt.

Telefonen blir dock låst till operatören man väljer att använda sig av. Mobilen brukar efter ett år kunna låsas upp emot att en summa betalas, men har abonnemanget inte gått ut när du låser upp mobilen måste du fortfarande betala av det varje månad eller i en klumpsumma av det resterande beloppet.

Olika sorters abonnemang

Som sagt finns det olika sorters abonnemang beroende på vad man som kund är ute efter. Vissa människor använder sina telefoner jämt i vardagen och på jobbet och ringer och sms:ar mycket varje dag. För dessa personen är det viktigt att hitta ett abonnemang som har fast pris för samtal och sms.

Viktigt att tänka på när man tecknar ett mobilabonnemang är att veta de olika priserna för sms, mms och data. Har man inte en helt fast kostnad på allt i abonnemanget så kan det bli dyrt när månaden är slut. Ibland ingår bara en viss del minuter, sms och MB vilket gör att räkningen kan springa iväg om man inte har koll på de rörliga priserna som vissa abonnemang kan ha. Reser man mycket är det även väldigt viktigt att ha koll på operatörens utlandspriser.

Numera ger dock de flesta abonnemang fria samtal och sms och det som skiljer olika mobilabonnemang åt är främst mängden surf som ingår och priset för att ringa utomlands. Det är därför extra viktigt att ha koll på hur mycket data man förbrukar per månad och tänka efter ifall man planerar att resa mycket.