Olika kontantkort

Dela

När du köper ett kontantkort hos en viss mobiloperatör finns det flera olika prisplaner att välja på. Oftast är det inte så att man köper ett visst kontantkort för att få en viss sorts prisplan, det är vanligare att man beställer exakt samma kontantkort oavsett vilken prisplan man sedan väljer. När du väl har valt en prisplan kan du byta till en annan prisplan när du vill.

Kontantkort med saldo

Det vanligaste är fortfarande att man väljer en prisplan som gäller i en vecka, två veckor eller en månad och laddar telefonen med ett visst saldo som man får ringa upp. Om du ringer upp hela ditt saldo innan prisplanen är slut måste du ladda ditt kontantkort på nytt och välja samma eller en ny prisplan. Om du fortfarande har pengar kvar på ditt kort när prisplanen upphört bör du ladda ditt kontantkort direkt för annars börjar en ny kostsammare prisplan att gälla. När du har laddat kortet igen finns naturligtvis även det gamla saldot kvar. Även surfande brukar dras från saldot, men det beror på vilken prisplan du väljer. Det finns även prisplaner som inkluderar gratis SMS/MMS och gratis samtal till vissa operatörer.

Kontantkort med fast pris

Numera finns det även så kallade ”fasta” kontantkort. När du laddar ett kontantkort med fast pris får du inte ett visst saldo som du använder upp utan får istället ett visst antal minuter att ringa för, ett visst antal tillåtna SMS/MMS och en viss surfmängd. En del fasta kontankort ger dig helt fria samtal och fria SMS/MMS under hela perioden. Det finns även kontantkort som istället för minuter ger dig ett visst antal tillåtna samtal och då får samtalen vara hur långa som helst.

Vilket kontantkort som passar dig beror vad du använder din telefon mest till: samtal, surfande eller SMS:ande. Det är bara att jämföra kontantkort så ser du vilket kontantkort som passar bäst för just dig.