Snabbare mobilsurf

Dela

Streamar du ofta film och videoklipp på din mobil? Gillar du att göra det med hög upplösning? I så fall är det viktigt att du kan surfa snabbt med mobilen, något som kanske inte är lika viktigt om bara strösurfar och besöker sociala forum. Men visst, det är alltid skönt att slippa segt surfande oavsett vad man håller på med på nätet.

Om du också vill surfa snabbt på mobilen ska du ta en titt på denna guide för här visar kontantkorten.com dig vad för åtgärder du bör vidta om du ska kunna göra det.

Välj en operatör som ger dig 4G där du bor

Om du vill surfa snabbt bör du vara uppkopplad mot 4G-nätet eftersom det ger dig betydligt snabbare surf än vad 3G gör. De flesta svenskar har idag tillgång till de flesta operatörers 4G-nät men inte riktigt alla, så se till att välja en operatör som ger dig 4G-täckning där just du bor och brukar befinna dig. Du kan enkelt ta reda på vilka operatörer som kan ge dig 4G på bredbandskollens hemsida.

Kolla upp vilken operatör som ger dig snabbast 4G

Om du hittar flera mobiloperatörer som kan ge dig tillgång till 4G-nätet ska du såklart välja den som ger dig snabbast surf. Ja, för även om flera operatörer ger dig 4G kan hastigheterna ändå skilja sig åt. Vilken operatör som är snabbast kan du se på bredbandskollens test för surfhastigheter 2015.

Välj rätt mobil

Själva mobilen har faktiskt jättestor betydelse för hur snabbt du kan surfa, ofta har det faktiskt större betydelse än hur snabb operatörens nät är. Det har visat sig att den snabbaste smarttelefonen är 15 gånger snabbare än den som är långsammast.

Vilka telefoner som är snabbast kan du också se på bredbandskollens täckningskarta på deras hemsida.

Installera ett antivirus i mobilen

Ett antivirus stoppar inte bara virus och trojaner som är ute efter att skada din telefon eller stjäla känsliga uppgifter från den, ett bra antivirus stopper även en massa Adware och andra jobbiga tillägg som slöar ner din telefon. Så använd det!

Se till att din telefon är uppdaterad

En telefon som har ett antivirus och som är ständigt uppdaterad är en säker telefon, men uppdateringarna gör ofta telefonen snabbare också. Uppdateringar brukar ta bort buggar och annat som slöar ner mobiltelefonens operativsystem och appar.

Och sist men inte minst: Se till att du inte har en massa appar öppna samtidigt för det slöar också ner din surf.