Tips för att spara surf

Dela

Om du, precis som nästan alla andra, inte bara använder din mobil för att ringa och skicka sms utan även för att surfa och använda appar bör du definitivt skaffa ett kontantkort som ger dig en viss surfmängd/datamängd. Om du inte gör det kommer saldot på ditt kontantkort att sugas ut hur snabbt som helst. Men även om du har en viss surfmängd du får använda kan den också ta slut mycket snabbt om du inte är på din vakt. Vi på kontantkorten ska nu ge dig några tips på hur du bör göra så att din datamängd och ditt kontantkort inte tar slut på en gång.

Så får du din surfmängd att räcka längre

  • Stäng av uppdateringarna. Se till att dina appar inte uppdateras när du inte är ansluten till ett WIFI-nätverk. Du kan välja det alternativet i mobilens inställningar, annars kan du välja ett alternativ som gör att du alltid uppdaterar dina appar manuellt.
  • Spotify. Om du använder Spotify ska du absolut inte streama musik när du är på språng och inte har något WIFI-nätverk tillgängligt. Det tar massor av din surfmängd. Lägg istället dina låtar i en spellista och välj alternativet ”Available Offline” när du är ansluten till internet via WIFI så laddas låtarna ner i din mobil. Då kan du lyssna på dina Spotifylåtar utan att använda av din surfmängd.
  • Skype. Använd inte Skype när du är uppkopplad till ditt mobila nätverk, det äter också upp din datamängd. Då är det bättre att ringa som vanligt, det blir mycket billigare om du har ett bra kontantkort.
  • Video. Streama inte film och för många videoklipp när du är på språng. Då är det bättre att du laddar ner filmerna och videoklippen innan du ger dig av hemifrån om det är möjligt.
  • Appar och spel brukar inte ta så mycket av surfmängden, men det beror lite på vad det är för slags app du kör. Stäng försäkerhetsskull ner alla appar som du inte använder utifall att de kommunicerar med nätet fast du inte använder dem.
  • Blockera internet helt. Om du sällan använder mobilen för annat än telefonsamtal, sms och mms när du är på språng kan du ställa in telefonen så att den aldrig använder sig av internet när du inte är ansluten till ett WIFI-nätverk.

Naturligtvis ska du använda dig av internet när du har en Smartphone, det är ju det som är tjusningen med dagens mobiltelefoner, men det är ändå bra att vidta ovanstående åtgärder så kan du surfa längre.