Välja kontantkort

Dela

Företag

Betyg

Fördelar

Besök nu

48 39
  • Från 99 kr /mån
  • 3G surf
21 5
19 1
  • Gratis kontantkort
  • Fri surf
9 0
  • Ett abonnemang
  • Fungerar som kontantkort
13 6
  • Gratis kontantkort
  • Surfa från 9 kr/dag

När du ska välja ut ett kontantkort som passar bäst för just dig är det flera saker du bör tänka på, i alla fall om du vill komma så billigt undan som möjligt. Därför ska vi här på kontantkorten.com titta närmare på vad man bör tänka på när man ska välja kontantkort.

Ringer du inrikes eller utrikes?

Många mobiloperatörer erbjuder speciella prisplaner för den som ringer mycket till utlandet och det finns även prisplaner som gör det billigare för dig när du befinner dig i utlandet. De flesta svenskar ringer emellertid inom Sverige så det vanligaste är att man väljer att tillfälligt ladda kontantkortet med en prisplan för utlandet de perioder man befinner sig utomlands eller när man ringer mycket till utlandet.

Pratar du ofta eller länge?

Om du ringer massor av samtal i månaden bör du skaffa ett kontantkort som ger dig obegränsade samtal eller som har en mycket låg minutavgift. Om du inte ringer så många samtal men snackar länge när du väl ringer kan ett kontant med fast pris som ger dig ett visst antal samtal passa bra. Om till exempel 60 samtal ingår i priset får du alltså ringa 60 samtal men prata hur länge du vill varje gång du ringer.

Skickar du många SMS och MMS?

Det finns prisplaner som ger dig helt fria SMS och MMS och prisplaner som kan ge dig typ 5000 gratis SMS och MMS i månaden. Det finns både kontantkort med fast pris och kontantkort med saldo som ger dig massor eller ett obegränsat antal SMS/MMS. Det här är såklart perfekt för dig som SMS:ar och MMS:ar mycket.

Ringer du ofta till fasta telefoner eller mest till mobiler?

Du bör alltid jämföra kontantkorens prisplaner för samtal till de telefoner du ringer mest. Om du ringer mycket till både fasta telefoner och mobiltelefoner bör du skaffa ett kontantkort som har ett väl avvägt pris för både samtal till mobiler och fasta telefoner eller ännu hellre välja en prisplan som har ett fast pris.

Surfar du mycket?

Om du ofta surfar på din mobil eller använder appar som kopplar upp sig mot nätet bör du välja ett kontantkort som åtminstone ger dig 3GB i datamängd i månaden, helst ännu mer om du ständigt är uppkopplad.