Mobilt bredband kontant

Dela

Om du ska skaffa ett mobilt bredband kontant behöver du inte låsa upp dig med något abonnemang eftersom du kan köpa ett mobilt bredband med kontantkort. Vilken lösning du bör välja beror på hur du ska använda ditt mobila bredband.

För vem passar mobilt bredband kontant?

  • För dig som bara använder mobilt bredband ibland. Om du har ett abonnemang måste du betala en vis månadsavgift även när du knappt har använt ditt mobila bredband, men om du har ett bredband med kontantkort behöver du bara betala för det när du ska använda det. Du kanske bara behöver använda ditt mobila bredband under en vecka när du är ute och reser eller kanske bara under en dag för att ditt fasta bredband strular. Då behöver du bara ladda kortet för en vecka eller en dag.
  • För dig som vill kunna byta prisplan eller operatör precis när du vill. Om du köper ett olåst modem eller en router kan du använda vilket kontantkort som helst. Även om du har köpt ett låst modem efter den 1:a maj är operatören skyldig att låsa upp det gratis efter att bindningstiden är slut.
  • För dig som vill ha koll på dina räkningar. Du märker direkt när din datamängd är slut och väljer själv om du vill betala mer för en ny period.

Finns det några fördelar med abonnemang?

Naturligtvis finns det även fördelar med att välja abonnemang istället för kontantkort, men som vi på kontantkorten.com ser det finns det egentligen bara två fördelar (som knappt är några fördelar längre):

  1. Du kan få ditt modem eller din router billigare när du tecknar ett bredbandsabonnemang, men idag går det faktiskt att komma över riktigt billiga modem utan att teckna ett abonnemang.
  2. Du får normalt en större datamängd när du har ett abonnemang, men om du till exempel skaffar ett kontantkort hos Tre kan du få en datamängd på hela 100 GB vilket är extremt generöst.

Lycka till!