Utlandssamtal

Dela

Här ska kontantkorten.com visa dig hur du som billigast ringer till och från utlandet.

Ring billigt till utlandet

Om du av någon anledning vill eller måste ringa utomlands regelbundet kan det vara vettigt att tanka kontantkortet med en prisplan som ger dig betydligt billigare utlandssamtal. Många mobiloperatörer har sådana prisplaner. Den enda nackdelen är att det inte brukar bli lika billigt att ringa inom Sverige om du skaffar en sådan prisplan, men om du inte tycker att det är för omständigt kan du alltid skaffa separat kontantkort för utlandssamtal och sätta det i mobilen när du ska ringa utomlands.

Ring billigt från utlandet

Det har blivit ganska billigt att ringa till Sverige från utlandet med en vanlig prisplan, framförallt om du befinner dig i ett EU-land, men kolla försäkerhetsskull om det finns en prisplan som gör det ännu billigare för dig att ringa till Sverige. Observera att det oftast är billigare att ta emot samtal från Sverige än att själv ringa upp, så ring gärna upp de du vill prata med och be dem ringa upp dig, för de får i alla fall inte betala mer än om du hade befunnit dig i Sverige.

Skaffa inhemskt kontantkort?

Om du befinner dig utomlands en längre tid är det inte så dumt att skaffa ett tillfälligt inhemskt kontantkort. Det är inte helt säkert att det blir billigare att ringa till Sverige med ett inhemskt kontantkort, men det är betydligt billigare att ringa inom landet med det. När du ska ringa till Sverige kan du alltid använda ditt Svenska kontantkort om det är billigare.

När du ringer till Sverige ska du alltid slå +46 eller 0046 och sedan ta bort den första nollan i riktnumret. En del svenska mobiloperatörer har speciella kommandon för samtal till Sverige och de brukar informera om hur du gör via ett sms så fort du anländer till landet.